بسیاری از مشارکتها در حوزه کسبوکار، به ثبت شرکت منجر میشوند. ممکن است شما هم به فکر ثبت شرکت افتاده باشید؛ اما اطلاع چندانی از مزایا و زمان مناسب تاسیس آن نداشته باشید. ثبت شرکت یعنی ایجاد یک شخصیت حقوقی مستقل. این شخصیت جدید از گرد هم آمدن چند شخص حقیقی یا حقوقی برای رسیدن به هدفی مشخص تشکیل میشود که با کسب سود همراه است. در واقع یکی از اصلیترین مزایای ثبت شرکت، تجمیع نیرو و دارایی چند نفر در یک مسیر مشخص است که اعتبار و قدرت فعالیت مورد نظر را بیشتر میکند.
در ادامه درباره مزایای ثبت شرکت و زمان مناسب برای اقدام به آن صحبت میکنیم. اگر هنوز از ثبت شرکت مطمئن نیستید، توصیه میکنیم خواندن این مطلب را از دست ندهید.
ثبت شرکت چه مزایایی دارد؟
معمولاً افراد تا مجبور به انجام دوندگیهای اداری نباشند، به سمت آنها نمیروند. اما به نظر شما چه عواملی باعث شده تا در طول ۱۰ سال گذشته بیش از ۶۰۰ هزار شرکت ثبتشده داشته باشیم؟ ثبت شرکت در کنار یکسری تکالیف قانونی مانند پرداخت مالیات، مزایای مناسبی را هم در اختیار شما قرار میدهد. مزایایی که معمولاً کفه سنگینتری نسبت به سختیهای ثبت و تکالیف قانونی دارد. در ادامه این مزایا را با هم بررسی میکنیم.
کسب اعتبار بیشتر با فعالیت رسمی و قانونی
با ثبت شرکت، فعالیت شما چارچوب قانونی به خود میگیرد و رسمیت پیدا میکند. این رسمیت باعث کسب اعتبار برای فعالیت تجاری شما میشود و در دو جا به کارتان میآید:
● کسانی که قصد همکاری و معاملات تجاری با شما دارند، در نوشتن قرارداد بسیار به اعتبار طرف مقابل حساس هستند و ترجیحشان همکاری با یک شخصیت حقوقی معتبر است تا چند شخصیت حقیقی!
● سرمایهگذارانی که قصد ورود به پروژه فعالیت شما را دارند، به دنبال راهی برای کسب اطمینان میگردند. مشاهده تمام اسناد ثبتی مانند اساسنامه و آخرین تغییرات ثبتشده شرکت در روزنامه رسمی کشور، میتواند برخی از سوالات آنها را پاسخ بدهد.
ایجاد شخصیت مستقل و حفظ دارایی شرکا
وقتی به ثبت شرکت اقدام میکنید، یعنی سرمایههای جمعآوریشده را به دست یک شخص جدید میسپارید و میتوانید به نام خودش حساب بانکی باز کنید. این شخصیت جدید همان شرکت ثبتشده نوپاست. در برخی انواع شرکتهای تجاری، شرکا بعد از پرداخت کامل سهم خود از سرمایه شرکت، مسئولیت مالی در برابر بدهی شرکت ندارند. در واقع اشخاص ثالث برای دریافت طلب خود، با شخصیت حقوقی شرکت روبهرو هستند و نه شرکا. شاید بتوان گفت این مورد مهمترین مزیت ثبت شرکت است که افراد به آن رو میآورند. بعضی از شرکتها مانند نسبی و تضامنی، از این قاعده مستثنا هستند و معمولاً افراد وقتی به سراغ ثبت آنها میروند که اجبار قانونی در میان باشد؛ مانند تشکیل صرافی در قالب شرکت تضامنی.
شرکت در مناقصات و مزایدهها
در طول هر سال مزایدهها و مناقصات زیادی به صورت دولتی و خصوصی برگزار میشود. شما میتوانید با شرکت در آنها به معرفی محصول و خدماتتان بپردازید و از فرصتهای جدید به نحو احسن استفاده کنید. اما نکته مهم شرکت در آنها، لزوم ثبت شخصیت حقوقی است. یعنی بیش از ۹۰ درصد برگزارکنندگان آنها به ارتباط با یک شخصیت حقوقی تمایل دارند تا حقیقی.
امکان اعطای نمایندگی و گسترش فعالیت
وقتی شرکت ثبت میکنید میتوانید برای گسترش بازار هدف و فعالیت خودتان، از نقاط دیگر شهر یا کشور نمایندگی بگیرید. همچنین اگر بخواهید با شرکتها و برندهای بزرگ مراوده تجاری داشته باشید، در قالب شرکت بهتر میتوانید به این هدف برسید. چرا که این نوع از برندهای بزرگ، با شرکتها راحتتر کار میکنند و به آنها نمایندگی میدهند.
دریافت وام و تسهیلات بانکی
بعضی از وامها و تسهیلات بانکی تنها به اشخاص حقوقی داده میشود. ثبت شرکت میتواند دست شما را برای دریافت وامهای بهتر باز کند و به رشد فعالیتتان کمک کند.
امکان فعالیت تجاری با ارگانهای دولتی
اگر بخواهید محصولات و خدمات خود را به یک نهاد دولتی عرضه کنید و با آنها وارد معاملات تجاری شوید، باید حتما شرکت ثبتشده داشته باشید.
مدیریت آسان روابط شرکا نسبت به مشارکت عادی
در همکاریهای جدا از قالب شرکت، ممکن است تعداد روابط شرکا با هم و با اشخاص دیگر آنقدر زیاد باشد که مدیریت مال مورد مشارکت را مشکل کند. همچنین در صورت بروز اختلاف، حل آن دشوار میشود. فرض کنید برای تقسیم سود یا زیان باید به سراغ تکتک شرکا بروید و اینکار را با رضایت همه آنها انجام دهید. اما با ثبت شرکت، قانون تجارت به مدیریت این روابط کمک کرده و آنها را آسان میکند.
عمر بیشتر شخصیت حقوقی نسبت به شرکای آن
دوام چند ده ساله یا چند قرنی(!) یک فعالیت تجاری، معمولا بدون ثبت شرکت امکانپذیر نیست. یک شخصیت حقوقی در صورت اداره درست، میتواند عمر بیشتری نسبت به شرکا و اعضای خودش داشته باشد. به این صورت که با فوت و خارجشدن یک یا چند شریک، افراد جدید میتوانند به جای آنها آمده و شخصیت حقوقی را تا سالها بعد زنده نگه دارند. در واقع شرکتها از مرگ، خروج یا ورشکستگی یک عضو منفرد تحت تأثیر قرار نمیگیرند.
چه زمانی باید به ثبت شرکت اقدام کنید؟
برای ثبت شرکت نه باید عجله کنید و نه زمان مناسب را از دست بدهید. ضمن اینکه باید نوع کسبوکار و هدف خودتان را به خوبی بشناسید. خیلی از کسبوکارهای کوچک تمایل به گسترش یا توانایی آن را ندارند و میخواهند به مسیری بدون تغییر ادامه دهند. ثبت شرکت برای چنین کسبوکاری میتواند هزینه و زحمت زیادی داشته باشد؛ در عین اینکه هدف خاصی را هم دنبال نمیکند. توجه به دو نکته میتواند تصمیمگیری شما درباره ثبت شرکت را شفاف کند و سرعت ببخشد.
- هدف خود را از ثبت شرکت مشخص کنید.
میخواهید از حمایتهای قانونی و زمینههای رشد کسبوکار مانند دریافت تسهیلات استفاده کنید؟ قصد فعالیت در بورس را دارید؟ میخواهید شرکای جدید اضافه کنید و مسیر رشد را کوتاهتر کنید؟ یا قصد انجام معاملات و همکاریهای بزرگ را دارید و نیازمند اعتبار بیشتر هستید؟
هرگاه به هدف یا نیازی برای کسبوکار خود رسیدید که ثبت شرکت راه حل آن بود، در آن صورت به سراغ تاسیس شرکت بروید.
- توان واقعی کسبوکارتان را در نظر بگیرید.
اگر یک کسبوکار کوچک و خانگی هستید یا در مراحل ایدهپردازی به سر میبرید، هنوز برای ثبت شرکت زود است. اما برای مثال، اگر شرکای خود را پیدا کردهاید و نیاز به توسعه و رسمیت بخشیدن به فعالیتتان دارید، میتوانید اقدام به ثبت شرکت کنید. در واقع باید توان و میزان بلوغ کسبوکارتان را برای انجام تکالیف قانونی بسنجید و سپس به تاسیس شرکت اقدام کنید.
در نهایت باید بدانید که ثبت شرکت هم میتواند اختیاری باشد و هم اجباری! فعالیت در بعضی موضوعات فقط باید در قالب شرکت ثبتشده باشد و این یک الزام قانونی است. مثلاً اگر تصمیم به راهاندازی یک صرافی گرفتهاید، تنها باید با ثبت شرکت تضامنی به این فعالیت بپردازید.
بعد از کسب اطلاعات درباره مراحل و شرایط ثبت شرکت، میتوانید با مراجعه به سایت ثبتیار نسبت به تاسیس شرکت کنید. کارشناسان ما آماده همراهی و کمکرسانی به شما در این مسیر هستند.
** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است